Vandaag is het precies veertig jaar geleden dat de Canadese zanger Robert Charlebois (van “Je veux de l’amour”) naar Brussel kwam in het auditorium Paul Emile Janson op uitnodiging van de culturele commissie van de ULB.

Ik ging er naartoe in de wagen van Jean Blaute, die onderweg ook nog Mich Verbelen en een jeugdvriend oppikte, die ik nog bleek te kennen toen hij in mijn studententijd mijn stamcafé “Twiggy’s” in de Kazernestraat openhield. In Brussel zelf hadden we afgesproken met Raymond van het Groenewoud. Na afloop van het concert had organisatrice Joëlle Rochette, die ik uiteraard kende van het Feest van de Rode Vaan, immers een “meet & greet” met Charlebois gefikst (alhoewel dat toen nog niet zo heette). Raymond meende echter (zijn eigen optredens indachtig) dat Charlebois dat toch niet zo’n goed idee zou vinden. Daarom werd de avond maar besloten met een korte drink in een nabijgelegen café. Ja, al die wilde rock’n’roll-verhalen zijn aan mij steeds voorbijgegaan!

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Quand Robert chante dans le Charlebois

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.