Het voorseizoen van David Pefko (foto YouTube) is een vlot leesbaar boek, met een vrij interessante plot. Maar de titel slaat niet echt op die plot, want die heeft alleen betrekking op het laatste kwart van dit verhaal dat zich in het toeristisch voorseizoen op het eiland Kos afspeelt. Drie kwart van het verhaal speelt echter in Leicester, Engeland.

Het gaat over Steve Mellors, een rechercheur van de politie, net geen 50 en gescheiden, die verliefd raakt op een Roemeens hoertje en daardoor in nesten geraakt. Het hoofdpersonage is een loser die uiteindelijk alles kwijt raakt: zijn “geliefde”, zijn job, zijn gezondheid en zijn reputatie.

Ik vond dit boek gemakkelijk te lezen met een plot die boeit, maar toch niet van een niveau om er een prijs (Gouden Boekenuil 2012) aan toe te kennen. Slordig vond ik alvast enkele taalfouten en zeker drie dt-fouten: dat zou een goede uitgever zich toch niet mogen permitteren!

Fons Mariën, 19/05/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.