Wim De Moor concerteerde veertig jaar geleden niet alleen in zijn geboortestad Sint-Niklaas, ook in het prestigieuze Paleis voor Schone Kunsten te Brussel waar men hem kon gaan bewonderen in de reeks “first meeting”. Hij voerde er, bijgestaan door Guy Penson aan de piano, werk uit van Ysaye, Mozart en Vieuxternps.

De Moor is sedert zijn bekroning in de Tenutowedstrijd 1979 en die van het Gemeentekrediet een coming-man op onze concertpodia, maar sympathiek aan hem vinden wij vooral dat hij er niet voor terugschrikt om “incognito” ook te gaan spelen in jeugdclubs e.d., zoals op de foto begeleid door de muzikale familie Pieters in De Veldstraat te Temse.
Wim De Moor speelt vooral hedendaagse muziek en is als zodanig lid van de Belgische Kamermuziekgroep die in de Gele Zaal in Gent optrad op 31/10/91. Op het huldeconcert dat Sigiswald Kuijken rond die tijd in Ternat werd aangeboden, verraste de aanwezigheid van Wim De Moor mij. Sigiswald: “Ik kende Wim De Moor niet persoonlijk, dat is waar, maar dat kwam omdat hij goed bevriend is met de componist Frank Agsteribbe, van wie hij die partita uitvoerde. Dat was nog iets anders natuurlijk. Maar ik vond dat prima. Intelligent, goed geschreven.”

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.