Juan Salvatierra heeft zijn sinds zijn 20ste zijn leven lang geschilderd, hij schilderde zijn eigen leven in een dorp aan een rivier op de grens tussen Argentinië en Uruguay. Na zijn dood keren zijn zonen Miguel en Luis terug naar hun geboortedorp en in de schuur vinden ze de meterslange doeken terug, die elk jaar uit Salvatierra’s leven uitbeelden. Ze willen het gehele werk aan een musuem verkopen. Eén jaar, 1961, ontbreekt echter en vooral Miguel vindt geen rust voor hij dit doek teruggevonden heeft.

Het verdwenen jaar van Salvatierra is een vlot geschreven boek van Pedro Mairal met een boeiend verhaal dat het leven in een klein Argentijns dorp evoceert. Zonder een meesterwerk te zijn, is het toch een kleine parel die de moeite loont om te lezen.

Fons Mariën, 21/05/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.