Dedicated Follower of Fashion van de Britse popgroep The Kinks werd geschreven door de singer-songwriter/gitarist van de band Ray Davies in het kader van zijn liedcyclus met “social commentary” (zoals “A well respected man”, “Dandy” of “Mr.Pleasant”). In het midden van de jaren zestig was Londen het centrum van de mode. Winkels in Carnaby Street deden goede zaken. Ray Davies zag dit alles en schreef een satirisch nummer over een oppervlakkige dandy. “De single bereikte de eerste plaats van vele hitparades in de hele wereld,” schrijft Wikipedia optimistisch, maar alhoewel ik het een prachtig nummer vind en ik graag deze bewering zou onderschrijven, vrees ik dat men gewoon te lui is geweest om dat exact uit te zoeken, want het nummer was niet zo succesvol als men wel zou denken.

Een gedachte over “55 jaar geleden: “Dedicated follower of fashion” (The Kinks)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.