Het smelt, het debuut van Lize Spit (foto YouTube) is echt een hype, en ik heb me laten meegaan om die klepper van bijna 500 blz. te lezen. Het boek komt heel traag op gang, gaat lang over banale verhalen en spelletjes van drie jonge pubers, met Eva als hoofdpersoon, in de zomer van 2002. Geleidelijk aan wordt duidelijker dat Eva opgroeit in een veeleer dysfunctioneel gezin, met een moeder die aan drank is en een zusje dat autistische trekken vertoont. Tenslotte lopen de seksuele spelletjes van Pim, Laurens en Eva in de zomer van 2002 uit de hand in een verschrikkelijke verkrachtingsscène.

Als een man dit zou bedacht hebben dan zou men hem naar de psychiater sturen. Dit is er echt over. De rest van verhaal gaat over de wraak van Eva, zoveel jaren later. Op het einde van het boek blijkt wel dat het verhaal goed geconstrueerd is. Toch heb ik het met gemengde gevoelens gelezen. De aanloop is erg lang en vrij banaal, de spanning wordt slechts traag opgebouwd. Ook de verkrachtingsscène is er ver over. Lize Spit is ongetwijfeld een talent, maar ik ben nog niet helemaal overtuigd door dit boek.

Fons Mariën, 23/05/2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.