Phil Bauhaus (bovenstaande foto: Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto: Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) heeft de slotrit in de Ronde van de Provence gewonnen vóór Davide Ballerini, die tuk was op een derde ritzege. De Duitser was de snelste in een spannende massasprint. Bouhanni (3e) vloekte, omdat hij door Ballerini tegen de dranghekken gedwongen werd, maar hij dook in een gat waar eigenlijk geen plaats was. De Colombiaan Ivan Sosa is de eindwinnaar. (Sporza)

Phil Bauhaus (Bocholt, 8 juli 1994) is een Duits wielrenner die in 2013 winnaar werd van de tweede etappe van de Oderrundfahrt en de eerste etappe deel A van de Ronde van Bulgarije. In 2014 volgden overwinningen in de Skive-Løbet, de 1e en 6e etappe van de Ronde van Portugal, de 5e etappe van de Baltic Chain Tour en Kernen Omloop Echt-Susteren. In 2016 was er de 1e etappe van de Ronde van Azerbeidzjan, de 2e etappe van de Ronde van Opper-Oostenrijk en de 5e etappe van de Ronde van Denemarken. In 2017 volgde zijn eerste grote overwinning: de 5e etappe van het Critérium du Dauphiné. Een jaar later was er dan de 3e etappe van de Ronde van Abu Dhabi.(Wikipedia)

53 phil bauhaus

In 2019 heeft hij de Coppa Bernocchi op zijn palmares gebracht. De 25-jarige Duitser bleek in Legnano na 198,2 kilometer de snelste van een uitgedund peloton. De Italianen Simone Consonni en Imerio Cima flankeerden hem op het podium.

In 2020 heeft hij na de derde rit ook de slotrit in de Saudi Tour (2.1) gewonnen. De Duitser van Bahrain-McLaren haalde het na 144km van Princess Nourah University naar Al Masnak in de sprint voor de Fransman Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic) en de Nederlander Arvid De Kleijn (Riwal Readynez Cycling Team). Timothy Dupont (Circus-Wanty Gobert) finishte als vierde. Bauhaus is ook eindwinnaar vóór Bouhanni.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.