Nadat zijn jonge ploeggenoot Finn Fisher-Black enkele dagen eerder al tijdritkampioen van zijn land was geworden, was het gisteren de beurt aan George Bennett zelf (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) om kampioen van Nieuw-Zeeland te worden in de wegwedstrijd. Bennett sprong op 8 km van de finish weg uit een kopgroep en had uiteindelijk bijna twee minuten voorsprong op de eerste achtervolgers. “De goede tijdrit van vrijdag, waarin ik tweede werd, gaf me echt een opkikker”, reageerde Bennett na afloop. “Ik probeer deze titel al tien jaar te bemachtigen. Ik heb deze trui altijd al willen winnen. Ik ben trots dat ik met deze trui Nieuw-Zeeland kan vertegenwoordigen in Europa.” (Sporza)

George Bennett (Nelson7 april 1990) is een Nieuw-Zeelands wielrenner die in 2011 eindigde als derde in het eindklassement van de UCI Oceania Tour.

In 2015 zou hij namens LottoNL-Jumbo deelnemen aan de Ronde van Italië. Echter werd tijdens een reguliere test twee dagen voorafgaand aan de wedstrijd een te lage cortisolwaarde gemeten, waardoor Bennett niet deelnam en de ploeg met één renner minder moest starten.

In 2016 werd hij tiende in het eindklassement van de Ronde van Spanje. In 2017 boekte Bennett zijn eerste profzege door het eindklassement van de Ronde van Californië te winnen. Door een val moest hij de Ronde van Frankrijk 2017 verlaten nadat hij op een tiende plaats stond in het algemene klassement. (Wikipedia)

Jumbo-Visma stapelde de overwinningen op sinds de hervatting van het wielerseizoen na de corona-lockdown van 2020. Terwijl Wout Van Aert de openingsrit van de Dauphiné won, was de Nieuw-Zeelander George Bennett de sterkste in de Italiaanse semiklassieker Gran Piemonte. In Barolo boekte de 30-jarige Bennett, straks meesterknecht in de Tour, zijn tweede profzege uit zijn carrière. Diego Ulissi kwam nog sterk opzetten, maar strandde op de tweede plaats. Mathieu van der Poel werd derde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.