Quinten Hermans (foto Axel VH) heeft er lang moeten op wachten, maar in Eeklo heeft hij dan toch nog een zege gepakt dit seizoen. Hij rondde een solo knap af voor Toon Aerts en Eli Iserbyt. (Sporza)

In de jeugdcategorieën behaalde Quinten Hermans (Turnhout29 juli 1995) verscheidene nationale titels. Zo werd hij bij de nieuwelingen zowel in 2010 als 2011 Belgisch kampioen veldrijden. Zes jaar later werd hij nogmaals Belgisch kampioen, ditmaal bij de beloften. Daarnaast werd hij in deze leeftijdscategorie ook tweemaal op rij Europees kampioen. Dit in zowel 2015 als 2016.

Ook in het mountainbiken werd Hermans twee maal Belgisch kampioen. In 2011 bij de nieuwelingen en in 2013 bij de junioren.

In zijn eerste seizoen als prof won hij één veldrit. In het wegwielrennen maakte hij indruk in de Ronde van Wallonië in 2018. In de derde etappe sprintte hij naar een tweede plaats na Odd Christian Eiking. De vierde etappe won hij en daarmee werd hij de nieuwe leider. In de slotrit, gewonnen door Tim Wellens, werd hij nog vierde, maar toch werd Wellens eindwinnaar op punten. Ook in het corona-jaar 2020 presteerde hij uitstekend op de weg tot hij zwaar ten val kwam in de Dauphiné. Door een lange herstelperiode moest hij in het daaropvolgende veldritseizoen zich lange tijd met ereplaatsen tevreden stellen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.