In de zomer is het in De Afkikker zo donker,” zegt Rita De Vuyst (foto YouTube) van vzw Klimop, die het gezellige eetcafé op de Sint-Kwintensberg uitbaat samen met haar Cubaanse kokkin Liuba. “Daarom hebben we een beetje verderop ook nog De Gouden Florijn geopend, want daar is een terrasje aan.” Maar in de winter vinden de mensen moeilijk de weg naar De Gouden Florijn en daarom is ze in winter van 2000/2001 gestart met een reeks lezingen die het nieuwe etablissement voorgoed op de kaart van Gent moeten zetten.

Een professor met de toepasselijke naam Deschoolmeester opende de dans met een voordracht over e-business en het ecologische, sociale en ethische aspect van het ondernemerschap. Stof tot discussie dus, en dat is precies wat de Gouden Florijn wil zijn: een plaats waar ideeën met elkaar kunnen botsen.
Daarna volgden nog een discussie over kunst tussen Jan Van Imschoot en Jan Hoet, prof.Tanghe over de relatie tussen kunst en improvisatie in de jazz en de Gentse professor Blockmans, die les geeft in Nijmegen en die het op een ironische manier had over het verschil van werken in Vlaanderen en in Nederland.
Ondertussen blijft ook de tentoonstelling over de geschiedenis van de Sint-Kwintensberg, een samenwerking tussen de universiteit (Eric Thoen) en de Stad Gent (Marie-Christine Lalmand) verder te bezichtigen.
De Gouden Florijn bevindt zich op de Sint-Kwintensberg nr.78. De Afkikker (met een muurschildering van Jan Van Imschoot) vindt men enkele meters lager in nr.52.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.