In het Kuifje-album De schat van Scharlaken Rackham speelt het schip Sirius een belangrijke rol. Het komt voor op p.12 (zie hierboven) en p.14 (hieronder) en is (getekend naar) het bouwnummer 904 (motortreiler) van de Boelwerf uit 1936.

Een foto van het schip is te zien op p. 48 van het het jubileumboek 150 jaar Boelwerf van Willy Straetmans en Guido Van Lijsebetten, en vermeldt als gegevens: 904 – 61 N.T. (ton) – motortreiler – John 0.88.

De schat van Scharlaken Rackham, het 12de album in de Kuifje-reeks van Hergé (1907-1983), is het vervolg op Het geheim van de eenhoorn. De strip verscheen voor het eerst onder de titel Le trésor de Rackham le Rouge in dagblad Le Soir, van 19 februari tot 23 september 1943, en werd als album uitgegeven in 1945, in het Nederlands in 1947. Het is het eerste Kuifje-verhaal, waarin professor Zonnebloem (toen nog niet betiteld als professor) voorkwam.

Hergé tekende Kuifje ook in een Wilford-auto, gebouwd door de Temsese industrieel Paul Wilford, één van de eerste autobouwers in ons land. Zie hier voor de tekening in Kuifje en hier als je wat meer wil vernemen over de auto’s van Wilford.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.