De enige overblijvende van de “3M’s”, Mamie Van Doren, viert vandaag haar negentigste verjaardag. (De twee andere “M’s” zijn uiteraard Marilyn Monroe en Jayne Mansfield.)

Joan Lucille Olander, zoals ze werd geboren in South Dakota, heeft uiteraard niet dezelfde impact als Jayne Mansfield en zeker niet als Marilyn Monroe, maar toch vond ik dat ik haar verjaardag moest herdenken omdat ze mij in mijn jeugd destijds laten we zeggen woelige nachten heeft bezorgd. Dat kwam door een foto uit dezelfde film als hierboven: “Three Nuts In Search of a Bolt” (1964). Het is wel niet helemaal dezelfde foto (op “mijn” foto zat ze in rugaanzicht op de rand van het bad), maar ik ben toch blij dat ik die jeugdherinnering “boven water” heb kunnen halen.

Van Doren was vooral te zien in bad girl movies, films die later cult werden. Omdat ze daarnaast ook was te zien in de eerste rock’n’roll films, waaronder Teacher’s Pet (1958), Born Reckless (1958), High School Confidential (1958) en The Beat Generation (1959), werd Van Doren zelf ook gezien als rock’n’roll.

Van Doren was getrouwd met vijf mannen, die we allemaal mogen vergeten,maar in haar autobiografie, schreef Van Doren affaires te hebben gehad met (om enkel maar de bekendsten te noemen) Clark Gable, Howard Hughes (die haar lanceerde), Johnny Carson, Elvis Presley, Burt Reynolds, Jack Dempsey, Steve McQueen, Johnny RiversEddie Fisher, Warren Beatty en Tony Curtis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.