Het is vandaag ook al tien jaar geleden dat de Ierse gitarist, zanger en songschrijver Gary Moore is gestorven (foto Harry Potts via Wikipedia). We kennen hem nog van bij de rockgroep Thin Lizzy en ik geloof dat ook hij het is die de knappe gitaarintro van hun grootste hit “Whisky in the jar” speelt, maar het nummer zingen doet hij niet. Daarom heb ik de voorkeur gegeven aan zijn eigen grootste hit “I still got the blues”. Een nummer waarvan het beluisteren elke keer weer pijn veroorzaakt. En niet omdat het niet mooi zou zijn, eerder integendeel!

Luister misschien ook eens naar wat André Hazes ervan heeft gemaakt.

P.S. Het is misschien ook de aanleiding om eens de aandacht te vestigen op de groep BBM samen met bassist Jack Bruce en drummer Ginger Baker van Cream. They released just one studio album, entitled “Around The Next Dream”, which was released on the Virgin record label. It reached number 9 in the UK Albums Chart in the summer of 1994, but spent only four weeks in the listings. The track, “Where in the World” was issued as a single, reaching number 57 in the UK Singles Chart in August 1994. Most of the work was written by Gary Moore. The band went on a short UK tour to coincide with the album’s release and also played a handful of rock festivals on the continent, before disbanding.

Een gedachte over “Gary Moore (1952-2011)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.