Timothy Dupont (foto Erik Westerlinck), die dit jaar voor Bingoal-Wallonie Bruxelles rijdt, bleef overeind in een chaotische laatste kilometer in de tweede rit van de Ster van Bessèges en won na een indrukwekkende sprint. Daarmee is hij de eerste Belgische winnaar van dit wielerjaar. Christophe Laporte (Cofidis) werd vijfde en blijft leider. (Sporza)

Timothy Dupont (Gent, 1 november 1987) staat bekend als een sterk spurter. In de beginjaren van zijn carrière won hij onder andere een etappe in de rondes van Bretagne en de Elzas, en werd hij Belgisch kampioen bij de elite zonder contract (2012).
In 2016 maakte hij de overstap van het Franse team Roubaix Lille Métropole naar Veranda’s Willems. Bij dit team zou hij helemaal doorbreken. Hij won dat jaar 15 UCI wedstrijden. Zijn grootste overwinning was Nokere Koerse. Na een chaotische finale won hij de spurt op de Nokereberg, voor Kristoffer Halvorsen en Dylan Groenewegen. Dankzij dat sterke jaar eindigde Dupont in 2016 op de tweede plek in de eindstand van de UCI Europe Tour 2016, achter zijn landgenoot Baptiste Planckaert. Wel won hij het eindklassement van de Napoleon Games Cycling Cup. (Wikipedia)

In 2018 reed hij voor zijn nieuwe ploeg Wanty Groupe Gobert naar een achtste plaats in Binche-Chimay-Binche, de slotmanche van de Napoleon Games Cup. Dat volstond om in het eindklassement over Sean De Bie (Veranda’s Willems-Crelan) te wippen. De Bie was immers al onmiddellijk na de start afgestapt. Hij was enkel gestart om aan de verplichte zeven deelnames te komen, want eigenlijk voelde hij zich niet goed. Dupont vertrok met tien punten achterstand, maar herleidde na de tussenspurten deze kloof tot vijf. Daardoor volstond een plaats binnen de top tien om voor een tweede keer de Cup te winnen.

In 2019 werd hij tweede op het Belgisch kampioenschap te Gent na Tim MerlierWout van Aert werd derde. Waarna Timothy in juli 2019 de openingsetappe in de wielerronde van Wallonië op zijn naam heeft geschreven. Na 186,4 km tussen Le Roeulx en Dottenijs haalde hij het in een spannende sprint, waarbij een fotofinish aan te pas kwam, voor Roy Jans (Corendon – Circus) en de Italiaan Jakub Mareczko (CCC).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.