In de periode vóór Fons Mariën, de man die sneller leest dan zijn schaduw, op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

Ik heb het boek Griekse mythologie van Panaghiotis Christou en Katharini Papastamatis gelezen om ‘een gat in mijn cultuur’ te vullen. In mijn schooltijd, lang geleden, heb ik te weinig vernomen over dit onderwerp. Een beetje zijn we vertrouwd met sommige verhalen uit de Griekse mythologie, in de mate ook dat die verhalen aan de basis liggen van uitdrukkingen in onze taal zoals Tantaluskwelling, Achilleshiel, Augiasstal e.d. En natuurlijk had ik al gehoord van Zeus en Poseidon of Aphrodite. Maar dit boek biedt een systematisch overzicht van goden, halfgoden, helden (zoals Heracles) uit de Griekse mythologie, aangevuld met de verhalen over de oorlog van Troje, de Odyssee en de Aeneïs. Boeiende lectuur en fantastische verhalen! Bovendien is deze uitgave prachtig geïllustreerd met foto’s van kunstwerken die figuren uit de Griekse mythologie uitbeelden.

Fons Mariën, 09/05/2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.