Het Australische “wonderkind” Lucas Plapp (foto Granada via Wikipedia) is de nieuwe Australische kampioen tijdrijden. De amper 20-jarige renner van Inform TMX Make reed meer dan een minuut sneller dan viervoudig winnaar Luke Durbridge (Team BikeExchange). Ex-wereldkampioen Rohan Dennis stond niet aan de start. Plapp maakte dit jaar al furore omdat hij in het alternatieve Santos Festival of Cycling in de tweede rit op een helling prompt weg ging uit een selectieve leidersgroep en alleen binnen kwam. (Het Nieuwsblad)

In 2018 won Lucas Plapp (Melbourne24 december 2000) de puntenkoers en de koppelkoers tijdens de wereldkampioenschap baanwielrennen voor junioren. Hetzelfde jaar behaalde hij een tweede plaats op de tijdrit tijdens de wereldkampioenschappen wegwielrennen voor junioren achter Remco Evenepoel. Plapp won in 2019 de tijdrit op de Oceanische kampioenschappen wielrennen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.