Het is al vijftien jaar geleden dat de Nederlandse amateurwielrenner John Sulkers (23) is overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dat gebeurde tijdens een trainingskamp in Limburg.

Ploegleider Wim de Nijs van De Pedaalridders uit Made was met elf renners naar Limburg getrokken om twee dagen te trainen. ,,John ging met vier ploeggenoten bij Vijlen met de mountainbike het bos in,” vertelde hij aan het dagblad De Stem. “Ik vergezelde de rest op hun trainingsrit op de weg. Onderweg kreeg ik een telefoontje met het onthutsende bericht dat hij getroffen was door een hartaanval.”
Sulkers werd, na reanimatiepogingen van enkele ploegmaten en passanten, met de ambulance naar het academisch ziekenhuis in Maastricht overgebracht, maar daar kon men enkel het overlijden vaststellen.
John Sulkers woonde sinds een maand in Roosendaal samen met wielrenster Suzanne van As. Hij was als junior zijn carrière ook in Made begonnen. Na een overstap naar Willebrord Wil Vooruit en de ploegen van Van Vliet (foto) en EuroGifts keerde hij dat jaar terug naar De Pedaalridders, maar hij zou de seizoenstart dus niet halen.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.