Ook bij de vrouwen beloften was de regenboogtrui voor een Nederlandse: Fem van Empel was de sterkste in het zand. Aniek van Alphen en Kata Blanka Vas vervolledigden het podium. Voor de Hongaarse had het misschien anders kunnen uitdraaien als ze niet elke ronde per se naar Bredene wou rijden… (Sporza)

Fem van Empel (’s Hertogenbosch, 3 september 2002) is opgegroeid en nog steeds woonachtig in Sint-Michielsgestel. Op 6-jarige leeftijd is ze begonnen met voetballen bij het jongensteam van RKSV Sint-Michielsgestel. Op haar 15de werd ze gevraagd om voor RKSV Nuenen te spelen. Hier heeft ze anderhalf seizoen gespeeld in het eerste elftal. Op 10 november 2019 heeft van Empel besloten om te stoppen met voetbal en zich volledig op het veldrijden en mountainbiken te richten.

In januari 2020 haalde zij de derde plaats op het NK veldrijden bij de junioren. In februari werd ze vijfde op de wereldkampioenschappen veldrijden 2020, eveneens bij de junioren. Het seizoen daarop brak ze door in de cross. Ze werd onder andere vierde in de wereldbeker van Zolder en in de Grote Prijs Sven Nys in Baal en dat was, door corona, overigens tegen eliterensters.

Naast het veldrijden is ze ook actief in het mountainbiken. In deze discipline werd ze derde op de Eliminator tijdens de wereldkampioenschappen mountainbike 2020 en behaalde ze een tiende plaats op het onderdeel cross-country bij de junioren. (Wikipedia)

Een gedachte over “Fem van Empel wereldkampioen bij de beloften

  1. ….Voor de Hongaarse had het misschien anders kunnen uitdraaien als ze niet elke ronde per se naar Bredene wou rijden…

    Volgende keer gps op de fiets plaatsen met de juiste route erop….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.