In de periode vóór Fons Mariën, de man die sneller leest dan zijn schaduw, op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

Dirk Verhofstadt (broer van Guy) interviewde in “Een zoektocht naar waarheid” professor emeritus Etienne Vermeersch (foto YouTube) in de zomer van 2010 in Toscane. Ze spraken uitgebreid over heel uiteenlopende thema’s: god en godsdienst, atheïsme en vrijzinnigheid, moraal en ethische kwesties zoals abortus en euthanasie, wetenschap en de vooruitgangsgedachte, pseudowetenschappen, overbevolking en ecologie… Allemaal thema’s waarover filosoof Vermeersch in de loop van zijn lange loopbaan zich een eigen mening heeft gevormd op grond van veel lectuur en onderzoek.

Vermeersch geeft blijk van zijn enorme eruditie. Een boek met veel meningen, veel kennis ook door een gedreven man. De interviewtechniek draagt ertoe bij dat al deze thema’s op een leesbare, bevattelijke wijze worden behandeld. Erg interessant dus.

Fons Mariën, 17/02/2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.