Zestig jaar geleden ging de film The Misfits (Wikipedia vertaalt het als de buitenbeentjes) in een regie van John Huston in première. Het scenario is van de hand van toneelschrijver Arthur Miller. Alle drie de hoofdpersonages zouden kort daarna sterven.

Miller begon aan het scenario te werken tijdens zijn huwelijk met Marilyn Monroe. Zij wilde serieuzere rollen spelen, en deze film was haar poging daartoe. Tegen de tijd dat de opnames begonnen, waren de twee al gescheiden. Op de set was Marilyn veelvuldig te laat, of kwam helemaal niet opdagen. Voor Monroe zou het uiteindelijk haar laatste voltooide film worden. Zij overleed in 1962 tijdens de opnamen van Something’s Got to Give en die werd nooit afgemaakt. Clark Gable overleed nog eerder, kort na de opnamen, aan een hartaanval. In 1966 overleed ook Montgomery Clift aan de gevolgen van drank en drugsverslaving. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.