In de periode vóór Fons Mariën, de man die sneller leest dan zijn schaduw, op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

In Een optimist in Andalusië beschrijft Chris Stewart hoe hij met zijn vrouw een boerderij koopt in Las Alpujarras, in de wijde omgeving van het dorp Orgiva. Dit is een landelijk gebied ten zuiden van Granada, tussen de toppen van de Sierra Nevada en de kust. Ze wonen vrij afgelegen en moeten afrekenen met een heleboel praktische problemen voor hun huis en boerderij op punt staan. Deze Britten proberen zich zo goed mogelijk te integreren in hun nieuwe, Spaanse omgeving.

Fons Mariën, 20/05/2012

P.S. Chris Stewart was op zeventienjarige leeftijd klasgenoot van Tony Banks en Peter Gabriel en werd op die manier de eerste drummer van de rockgroep Genesis. Tegen dat de groep echt platen begon op te nemen was hij echter al verdwenen. Hij heeft wel een paar demo’s opgenomen die later op CD zijn verschenen. Ondertussen is Stewart in Andalusië als gemeenteraadslid verkozen voor de Groene Partij. Bovenstaand boek verscheen oorspronkelijk onder de titel “Driving over lemons”. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.