Bij het begin van het seizoen 2011 werd bekend dat de 24-jarige Marianne Peltzer, een bediende bij de vrouwenploeg “Nederland Bloeit” (van Marianne Vos o.a.), ook als wielrenster werd opgegeven bij de UCI…

Volgens een woordvoerder van de ploeg was het puur een boekhoudkundige truuk. De ploeg werd er immers door de UCI op geattendeerd dat de gemiddelde leeftijd “te hoog” was. Een rare maatregel, zeker als men weet dat op dat moment Jeannie Longo (51 ondertussen) nog altijd actief was en een deelname plande aan de Olympische Spelen in Londen 2012. Een ploeg die hààr in dienst zou nemen, zou bijna verplicht geweest zijn om voor de rest met schoolkinderen van start te gaan!
Nu goed, het strafste was nog dat bleek dat “het geval” Peltzer zelfs niet eens het eerste was. Een jaar eerder was verzorgster Julia Pilz bij team High Road als renster ingeschreven om dezelfde reden. Alleen was het toen minder opvallend, aangezien men van een verzorgster nog kon vermoeden dat ze ook zelf op de fiets aan de slag zou gaan. Van een kantoorbediende daarentegen…

P.S. Op de bovenstaande ploegfoto is Marianne Peltzer niet te zien. Zo ver heeft men het nu ook weer niet willen drijven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.