In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

“Een mooie jonge vrouw” van Tommy Wieringa is het boekenweekgeschenk van 2014. Een novelle van een kleine honderd pagina’s, waarin Wieringa erin slaagt het verhaal te vertellen van Edward, een academicus in de virologie, die een mooie jonge vrouw ontmoet: Ruth is 28, hij is 42. Ze starten een relatie, huwen later en nog later komt er een kind. Niets is meer wat het was… Voor Edward wordt de relatie uiteindelijk de neergang. Het boek is ook een reflectie op pijn en lijden, van mens en dier. De moeite waard!

Fons Mariën, 18/03/2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.