Heinrich Haussler (foto’s Erik Westerlinck) gaat voor eerst naar WK veldrijden. Bijna 37 is de wegkapitein van Bahrain Victorious, maar pas in de herfst van 2019 reed hij zijn allereerste cross op uitnodiging van Sascha Weber. En zie, nu rijdt hij het WK in Oostende voor Australië. “Ik heb camper noch verzorger of mecanicien, maar dat deert me niet. Ik ben een hobbyist onder de profcrossers, maar ik weet dat ik zelfs als veteraan op de weg beter word van zo’n intensieve winter in het veld. Je kunt je niet voorstellen hoe blij ik als een kind ben dat ik naar het WK kan.” (Het Nieuwsblad)

Heinrich Haussler (Inverell, 25 februari 1984) is een Duits-Australisch wielrenner die anno 2019 rijdt voor Bahrain-Merida. Haussler heeft een Duitse vader en een Australische moeder, maar hij is opgegroeid in Australië en komt sinds 2011 ook uit voor dit land.

Als veertienjarige verhuisde Haussler naar Duitsland om zijn droom een professioneel wielrenner te worden te vervullen. In 2005 won hij als neoprof een etappe in de Ronde van Spanje. Het jaar erop won hij vijf ritten in kleinere rondes. Sinds 2007 specialiseert Haussler zich vooral op het voorjaar. Dat leidde in 2009 tot een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen 2009 en Milaan-San Remo 2009. Zijn goede vorm trok hij door tot de Ronde van Frankrijk waar hij zijn grootste overwinning tot nu toe behaalde, namelijk de dertiende etappe. Haussler gaf bij wijlen blijk van een enorm talent te zijn, maar het is er nooit echt uitgekomen.

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.