Veertig jaar geleden schreef ik onderstaand briefje naar de Louis Paul Boon-vereniging…

“Hierbij ben ik zo vrij U een exemplaar van onze Boon-brochure toe te sturen, die wij n.a.v. onze Boon-herdenking op 23, 24 en 25 januari jl. hebben verspreid.
Zoals het vaak gaat met culturele manifestaties houden wij – ondanks het succes – toch een groot financieel tekort over dat zou kunnen worden weggewerkt indien onze resterende brochures (nog zo’n 800) aan de man zouden kunnen worden gebracht.
Zou U zo vriendelijk willen zijn Uw leden over het bestaan van deze brochure (die verkocht wordt tegen 50fr) in te lichten en ze eventueel aan te zetten ze te kopen? Wij menen alleszins dat dit werkje genoeg interessante bijdragen bevat, opdat het zou thuishoren in de bibliotheek van iedere Boonofiel.”

In een brief aan het Ministerie van Nationale Opvoeding en Nederlandse Cultuur, Bestuur voor Kunsten en Kunstonderwijs, die dezelfde dag de deur uitging, ben ik wat specifieker wat dat tekort betrof. Het bleek om 33.000 fr. te gaan. Of de heer Vandeputte, die blijkbaar aan het hoofd stond van dat “Bestuur” dit bedrag heeft bijgepast, betwijfel ik, maar als mijn geheugen me niet in de steek laat, geloof ik dat de Boon-vereniging niet enkel op mijn vraag is ingegaan, maar ze heeft ook alle resterende exemplaren opgekocht. Alleszins heb ikzelf slechts twee exemplaren over en ik stel vast dat op e-bay onzinnige bedragen voor deze brochure worden geboden…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.