In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

Een broze waarheid, het voorlopig laatste boek van John le Carré, een thriller die zich afspeelt eerst in Gibraltar en verder in Londen. In Gibraltar vindt een uiterst geheime operatie plaats, aangestuurd door minister van Buitenlandse zaken Fergie Quinn. Zijn naaste medewerker, de jonge diplomaat Toby Bell, wordt niet op de hoogte gebracht maar verneemt toch een en ander. Een andere medewerker van het ministerie wordt onder de schuilnaam Paul er wel bij betrokken. De operatie mislukt, een moeder en kind worden per vergissing gedood. Paul verneemt dat pas drie jaar later, wanneer hij met pensioen is. Hij wil er het fijne van weten en komt in contact met Toby Bell, die ook het dossier niet wil laten rusten. Maar ze hebben machtige tegenstanders die de doofpot niet willen laten openen…

Een spannende thriller in de spionagesfeer, het waarmerk van John le Carré. Enkel het open einde viel me wat tegen omdat ik dat niet verwacht in dit genre.

Fons Mariën, 07/07/2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.