Het is vandaag al vijf jaar geleden dat de Franse wielrenner Robert Sassone (foto Eric Houdas via Wikipedia) uit het leven is gestapt nadat hij was gediagnosticeerd met kanker.

Robert Sassone die werd geboren in Nouméa (Nieuw-Caledonië) werd wereldkampioen op de baan in 2001 (koppelkoers samen met Jérôme Neuville) en werd vijfmaal Frans kampioen op de baan, verdeeld over de koppelkoers, ploegenachtervolging en puntenkoers. Hij won vijfmaal de Zesdaagse in zijn geboorteplaats Nouméa. Evenwel werd hij positief bevonden op betamethason, een glucocorticoïde, tijdens de Zesdaagse van Nouméa van 2003. In november 2004 werd hem hiervoor een tweejarige schorsing opgelegd door de Franse wielerfederatie FFC.

Hij was een van de verdachten in de Cofidis-affaire, samen met Marek RutkiewiczCédric Vasseur en Philippe Gaumont, en soigneur Bogdan Madejak. Bij een huiszoeking op 14 januari vond de politie amfetaminessteroïden en epo. Sassone werd in januari 2007 vanwege zijn aandeel in de Cofidis-affaire strafrechterlijk veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk. Hij is ook één van die personen waarbij ik graag zou vastgesteld zien of er een verband is tussen het nemen van doping en het krijgen van kanker. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.