Fons Mariën las Coming in van Sihame El Kaouakibi (foto YouTube)

De ouders van Sihame El Kaouakibi verhuisden van het Rif-gebergte naar Vlaanderen. Ze was een goede leerlinge en behaalde een onderwijsdiploma. Eens afgestudeerd ontplooide ze zich als een heel ondernemende vrouw. Zo richtte ze in Antwerpen de dansstudio Let’s Go Urban op, haar bekendste project. Met dit initiatief probeerde ze jongeren van straat te halen en te ‘empoweren’ zoals dat vandaag heet. Ook van andere initiatieven zoals NextGenity (waarmee ze allochtone jongeren aan werk wil helpen) is ze bekend. Het hoeft dan ook geen verwondering dat de politiek meerdere keren aan haar deur kwam kloppen.

Uiteindelijk liet ze zich overhalen om op de OpenVLD-lijst te staan voor de verkiezingen van mei 2019. Ze werd verkozen in het Vlaams parlement. In dit boek doet ze haar verhaal, haar afkomst, haar engagement, haar keuze voor de OpenVLD en haar eerste jaar als parlementslid. Ze toont zich als iemand die heel geëngageerd is, met vooral een oog op gelijke rechten en kansen voor jongeren en mensen met een migratie-achtergrond. Ze besteedt veel aandacht aan het belang van het onderwijs hiervoor. Verder zet ze zich af tegen wat ze de particratie en de lobbycratie noemt.

Het blijkt dat ze een eigen visie op de politiek heeft. Ik ben het niet altijd eens met haar concrete voorstellen maar ze geeft wel blijk van een engagement in de richting van gelijke kansen voor iedereen. Een leesbaar boek, boeiend maar geen hoogvlieger.

Fons Mariën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.