Morgen zal het al vijftig jaar geleden zijn dat ik Louis Paul Boon voor het eerst mocht ontmoeten. Dat gebeurde in een café, samen met een tiental andere germanisten. Het café was het legendarische Gentse Keetje, dat Boon wel goed zal gekend hebben omdat het vlak naast de drukkerij van de socia­listische krant Vooruit lag, waarvoor hij talrijke jaren heeft gewerkt.

Louis kwam er met ons, germanisten, praten over van alles en nog wat. Over zijn boeken, over de tijd dat hij nog op de Rode Vaan werkte, over zijn schilderijen, over de politiek…
Dat gebeurde wel meer dat wij een schrijver uitnodigden. Slechts bij één echter vond de ontmoeting plaats in een café i.p.v. aan de universiteit. Dat gesprek werd toen op band opgenomen door Guy Renwaert en ik hoop dat hij het ooit heeft uitgeschreven en dat het ergens (waarom niet op mijn blog b.v.) kan worden ingekeken.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.