Gisteravond nog eens naar “About a boy” gekeken, de film met Hugh Grant. Hierin vele bekende gezichten. Zoals Sharon Small alias Barbara Havers, de sidekick van Inspector Lindley. Of Janine Duvitski, de hilarische secretaresse uit “The Worst Week”. Of Rachel Weisz die blijkbaar altijd onder haar eigen naam speelt (hier, maar ook in “My cousin Rachel” b.v.). Maar de grootste naam is toch wel Victoria Smurfit (foto Heroes and Villains via Wikipedia).

Victoria Smurfit (31 maart 1974) is een Ierse actrice. Haar familie is een van de rijkste van Ierland dankzij Smurfit Kappa. Zij werd opgevoed aan de Anglican Church of Ireland school, St Columba’s College in Dublin and St George’s School, Ascot, England. She did an A-level in theatre studies and then went to the Bristol Old Vic Theatre School.

Smurfit werd bekend door haar rol als Orla O’Connell in de BBCtelevisieserie Ballykissangel from 1998–99. Sedert 2003 heeft zij ook de leidende rol van Kate Buffery in de politieserie Trial and Retribution als DCI Roisin Connor overgenomen. Maar ikzelf ken haar vooral als Jane Fitzpatrick uit “Cold Feet”.

Victoria Smurfit was van 2000 tot 2015 getrouwd met Douglas Baxter, met wie zij twee dochters en een zoon heeft. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.