Het is vandaag vijftien jaar geleden dat de Canadese wielrenster Geneviève Jeanson (dubbele wereldkampioene bij de juniores) levenslang werd geschorst omwille van dopinggebruik. Ik laat Alcide het verhaal doen, aangezien hij als Canadees en als wielerliefhebber hiervoor goed is geplaatst. Merkwaardig is wel dat hij geen melding maakt van het feit dat Jeanson een liefdesbaby zou zijn van de legendarische Sovjetrenner Sergei Soekhoroetsjenkov. Zou dit een urban legend zijn? (*)

La United States Anti-Doping Agency (USADA) annonce la suspension à vie de la cycliste québécoise Geneviève Jeanson. Un test d’urine prélevé le 25 juillet 2005 avait été trouvé positif à l’érythropoïétine (EPO).
Après avoir d’abord demandé une suspension à vie, la USADA lui a offert une période de suspension de deux ans à compter du 25 juillet 2005 jusqu’au 25 juillet 2007. « Après mûre réflexion, j’ai décidé d’accepter l’offre de la USADA, » a dit Jeanson. « L’entente proposée satisfait mes deux préoccupations. »
« D’abord, » a-t-elle précisé, « il est clair que l’entente n’implique pas que j’admets avoir jamais fait usage d’EPO, ce qui est fondamental pour moi. En deuxième lieu, je vais enfin en finir avec ce différend, qui prend trop de place dans ma vie et draine toute mon énergie depuis des mois… »

Ronny De Schepper

(*) Op de Wielersite is er ook geen verwantschap te vinden tussen beiden. Maar dat is ook niet het geval met Olga Zabelinskaya waarvan (volgens Michel Wuyts) zijn vaderschap toch wel vaststaat. (Zabelinskaya is overigens van 1980 en Jeanson van 1981. Soekhoroetsjenkov zelf is van 1956.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.