In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

Dus ik ben weer van de Nederlandse filosofe Stine Jensen is een vervolg op Dus ik ben, dat ze schreef samen met Rob Wijnberg (en dat ik niet gelezen heb). De titel verwijst naar Je pense, donc je suis of Ik denk, dus ik ben van Descartes. Hier wordt dat dan b.v. Ik reis, dus ik ben of Ik speel dus ik ben of Ik word bekeken, dus ik ben enzoverder in afzonderlijke hoofdstukken. Telkens onderzoekt Jensen in hoeverre reizen, spelen, op tv komen etc. bepalend zijn voor (een stuk van) onze identiteit. Jensen put soms uit de populaire cultuur maar grijpt telkens ook naar bekende filosofen, sociologen e.d. om dit identiteitsonderzoek te doen. Al deze afzonderlijke hoofdstukken zijn heel leesbaar geschreven, de bedoeling is om naar een breed publiek te schrijven. Soms iets te populariserend, maar toch heel boeiende lectuur.

Fons Mariën, 25/08/2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.