Op de valreep voor de ontbinding van de Sovjetunie werd het Kamerorkest van de USSR nog door een overlijden getroffen. Oorspronkelijk zou de violist Andreï Korsakov (tweede laureaat van de Elisabethwedstrijd 1971) dit orkest leiden en de solopartijen spelen, maar hij is dertig jaar geleden overleden (foto YouTube).

Als dirigent werd hij in eerste instantie vervangen door Constantin Orbelian en als solist door zijn dochter Natasja Korsakova. Deze laatste was op dat moment pas achttien, maar had al heel wat buitenlandse ervaring (al dan niet in competitievorm) achter de rug. Haar optreden in Mechelen op woensdag 23 oktober 1991 in de kerk van O.L.Vrouw-over-de-Dijle was wel het eerste in ons land. Hier stond werk van Bach, Prokofiev en Haydn op het programma. ’s Anderendaags speelde datzelfde orkest in De Warande (Turnhout) echter een heel ander programma, met name Mozart en Tsjaikovski.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.