In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

Op de boekenmarkt in Gent kocht ik een tweedehandsexemplaar van Dubbelspel van Belinda Aebi. In deze misdaadroman gaat het om de verdachte dood van sommelier Thomas Vandamme die viel van het balkon van de tweede verdieping van het appartement van culinair journaliste Heleen Steyaert. Bovendien is het lijk verminkt doordat de penis is weggesneden. Steyaert beweert tegenover de politie van niets te weten. Het onderzoeksteam o.l.v. Maud Gelderman spit de zaak uit, die afspeelt in het culinair milieu in Gent en Sint-Martens-Latem. De zaak voert speurders Max en Gijs ook naar een wijnboer in Italië… Ook de psychologische aanpak van verdachte Heleen speelt een grote rol. Uitstekende vakantielectuur, vlot geschreven en boeiend. Mist toch wel spanning en is daardoor geen echte thriller.

Fons Mariën, 23/06/2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.