Het is vandaag ook al tien jaar geleden dat de Amerikaanse actrice Shelley Winters (foto YouTube) is gestorven.

Shelley Winters werd geboren als Shirley Schrift in St. Louis. Ze begon haar filmcarrière in 1943 met de film What a Woman!. Ze kreeg in 1959 een Oscar voor haar rol als Petronella van Daan in de film The Diary of Anne Frank. Shelley doneerde haar Oscar aan het Anne Frank Huis in Amsterdam. In 1965 kreeg ze een tweede Oscar voor de film A Patch of Blue. Ze bleef nog op hoge leeftijd doorwerken.

Winters trouwde vier keer. Ze heeft één dochter, uit haar (tweede) huwelijk met acteur Vittorio Gassman. Nadat ze vervolgens trouwde met en scheidde van acteur Anthony Franciosa bleef ze van 1960 tot en met 2005 ongehuwd. Eén dag voor haar overlijden trouwde ze met Gerry DeFord. Alhoewel ze aan een hartstilstand overleed op 85-jarige leeftijd op 14 januari 2006, was ze al lang zwaar ziek en voelde ze dus wel haar einde naderen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.