In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

De zaak Collini is het romandebuut van Ferdinand von Schirach (vertaald uit het Duits). Het is een gerechtsdrama: Fabrizio Collini vermoordt de bejaarde Hans Meyer in een Berlijns hotel. Hij wordt opgepakt, bekent schuld maar wil verder niets verklaren aan de politie. De jonge advocaat Caspar Leinen wordt als zijn verdediger aangeduid. Hij gaat op zoek naar het motief van de dader…

Dit boek leest vlot, het verhaal is boeiend en spannend zeker naar het einde toe, alhoewel het eigenlijk niet echt opgevat is als een thriller. Duistere historische gebeurtenissen gaan schuil achter deze moordzaak.

Fons Mariën, 04/11/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.