In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

Ik heb al veel van Michel Houellebecq gelezen, maar zijn debuut uit 1994 De wereld als markt en strijd niet. Nu is er het eindelijk van gekomen. De wereld als markt en strijd is onmiskenbaar een boek van Houellebecq met de typische ingrediënten, maar het is duidelijk ook een debuut. Ik ben blij dat ik eerst Elementaire deeltjes gelezen heb zodat ik kon kennis maken met een grootser werk van deze omstreden auteur.

De wereld als markt en strijd is vrij somber en bevat nog te weinig de vlijmscherpe maatschappij- en cultuurkritiek waarvoor hij zo bekend is. Ik vond het enkel zinvol als aanvulling op het werk dat ik al ken.

Fons Mariën, 20/08/2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.