In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

In het boek De vrolijke atheïst schetste Jean Paul Van Bendegem een beeld van zichzelf als atheïst. Van Bendegem is professor logica en wetenschapsfilosofie aan de VUB en UGent. Hij vertrekt van een biografische schets: van huize uit was hij protestant, later werd hij atheïst. Verder gaat hij in op zijn mensbeeld en zijn beeld van de mens in de maatschappij, telkens vanuit het oogpunt van de atheïst. Dit boek is geen academisch, wetenschappelijk werk en dus leesbaar voor een leek, alhoewel bij wijlen zijn gedachtengang moeilijk te volgen is.

Fons Mariën, 20/11/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.