John Lauwers is een rijk man. Ofwel letterlijk, ofwel figuurlijk. Was het immers niet de grote filosoof Snoopy niet die zei: geluk is veel vrienden hebben ? En die heeft hij. Vrienden met talent en vrienden met poen, blijkbaar.

Over deze laatste zullen we het niet hebben. Al geef ik toe dat het allemaal nogal mysterieus is : groots opgezette, peperdure. persvoorstelling en een elpee waarvan de vriendjespolitiek zo afdruipt. Gelukkig zijn het precies de talentrijke vrienden op deze eerste elpee van iemand die « uit het niets » komt opduiken (enfin, zo wil men het toch voorstellen, Lauwers’ leeftijd is hiermee echter in tegenspraak en er wordt dan ook gefluisterd dat hij o.m. bij Doctor Downtrip zou gespeeld hebben) toch nog genietbaar maken.
Luister maar naar de ronkende namen van John Sluszny, Patricia Maessen, Jean-Pierre Onraedt, Yvan Desouter, Kevin Mulligan en Guy Stroobant. Tijdens de persvoorstelling werd Desouter vervangen door Barry McNeese en Maessen kwam niet opdagen. In haar plaats vonden we echter de uitstekende percussionist Chris Joris. Kortom, dit uitgelezen gezelschap produceert samen redelijk goeie country-rock (maar zelfs Erik Van Neygen of Serge Demol kunnen we dan nog méér appreciëren), maar het is echt een vraagteken waarom de groep werd opgebouwd rond die “illustre inconnu”, John Lauwers.
Uit dezelfde hoek komt André Burton. Bij een eerste beluistering draaide ik deze single per ongeluk op 33-toeren. Op 45 was ze echter even vervelend. De arrangementen zijn van Kevin Mulligan en Evert Verhees, maar wie zonder zonde is werpe de eerste steen !
Als een platenfirma niks anders weet te verzinnen dan over een zanger zijn middelbare schooltijd en zijn passie voor paarden te lullen dan moet het wel een grote nul zijn. Chabada is een grote nul. Als waarnemer van de belangen van Raymond Poulidor in Vlaanderen overweeg ik dan ook een gerechtelijke actie.

Referenties
John Lauwers, Lama 077-15-23
André Burton, Concombre pas a la crème, Pathé 1A006-72433
Chabada, Petit poupou, EMI 1A00664548

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.