Op 9 januari 2016 overleed op 89-jarige leeftijd Maria Teresa de Filippis, de eerste vrouwelijke coureur in de Formule 1.

Begin jaren vijftig behaalde De Filippis goede resultaten in nationale autowedstrijden. In 1958 deed ze met hulp van haar vriend Luigi Musso mee aan vier Grote Prijzen met haar Maserati 250F. Haar eerste race, op Spa-Francorchamps, was meteen haar succesvolste. Ze behaalde hier de 10e plaats.
In 1959 tekende ze bij het Behra-Porsche-team van teamleider Jean Behra. Toen Behra overleed na een raceongeluk op het als gevaarlijk bekendstaande circuit AVUS bij Berlijn, stopte De Filippis met racen. In totaal nam ze deel aan drie Grote Prijzen.
Dan duurde het tot 1975 vooraleer met Lella Lombardi er opnieuw sprake was van een vrouw in het formule 1-circuit. Drie jaar later was er Divina Gallica, alweer een Italiaanse dus, die zich echter nooit heeft kunnen plaatsen voor een GP. Nog eens drie jaar later was bijna hetzelfde weggelegd voor Desiré Wilson, die als Zuid-Afrikaanse lange tijd de enige niet-Italiaanse formule 1-pilote is. Ook zij slaagde er echter enkel in zich voor de GP van haar land te plaatsen, waarin ze dan nog uitviel met technische problemen. In 1991 was er dan Giovanna Amati, die in de formule 1 is terecht gekomen dankzij Elio de Angelis, zelf ook al een vreemde eend in de bijt omdat hij door zijn ouders eigenlijk voor het concertpodium was bestemd. Hij is kort daarna omgekomen tijdens een trainingsrit in Zuid-Frankrijk, maar dat is natuurlijk totaal naast de kwestie. Amati kwam uit voor Brabham maar slaagde er nooit in zich effectief te plaatsen voor een race (ze ondernam wel drie pogingen).

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.