In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

De tocht door de woestijn – Het vredesproces in het Beloofde Land van filosoof Ludo Abicht handelt over het conflict tussen Israël en de Palestijnen en dateert al van 1996 (ik kocht het boek tweedehands). Abicht is een kenner van het jodendom, waarover hij nog boeken schreef, en is heel goed op de hoogte van de Palestijnse zaak. Hoewel dit boek dus gedateerd is, is het wel een uitstekende introductie in de geschiedenis van dit conflict dat anno 2015 nog steeds voortduurt. Daarbij probeert de auteur zowel de Israëlische als de Palestijnse kant van het verhaal te belichten. Hij gaat vervolgens uitgebreid in op het Vredesproces van begin de jaren negentig (de Oslo-akkoorden) en op de positie van de stad Jeruzalem. Uiteraard is dit boek verouderd maar toch blijft dit een lezenswaardig werk. Hopelijk komt er ooit een geüpdate versie van.

Fons Mariën, 02/12/2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.