De Britse zanger Gerard (“Gerry”) Marsden uit Liverpool is zondag overleden. Hij was vooral bekend als de leadzanger van Gerry & the Pacemakers. (Met dank aan Raymond Thielens)

De groep kwam bij elkaar in 1959 en heette oorspronkelijk Gerry Marsden and the Mars Bars, maar toen Mars Incorporated bezwaar aantekende tegen die naam, veranderden ze die in Gerry and the Pacemakers. De bezetting was oorspronkelijk: Gerry Marsden, zang en gitaar; zijn broer Fred Marsden, drums; Les Chadwick, basgitaar en Arthur Mack, piano. Deze laatste werd echter reeds in 1961 vervangen door Les Maguire en heeft het succes dus niet meegemaakt.
In 1962 kregen Gerry & the Pacemakers een contract bij manager Brian Epstein als tweede groep na The Beatles. Ze erfden al meteen het door deze laatsten afgewezen How do you do it? en kregen daarna nog eigen hits als Ferry Cross the Mersey (1964) en Don’t Let the Sun Catch You Crying (1964). Hun grootste hit was echter het nummer You’ll Never Walk Alone (1963) van Rodgers & Hammerstein, dat indruk had gemaakt op Marsden nadat hij de film Carousel had gezien. Dit lied werd het clublied van F.C.Liverpool en daarna ook van vele andere voetbalploegen overal ter wereld. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.