In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

De strijd om Spanje heeft als ondertitel De Spaanse Burgeroorlog 1936-1939 en dat geeft perfect weer waar dit boek over gaat. De schrijver is de Britse militair-historicus Antony Beevor. Hij verhaalt niet alleen de militaire strijd van de burgeroorlog maar ook de politieke en ideologische strijd aan zowel de republikeinse als aan de nationalistische zijde, evenals de internationale reacties op dit conflict (de Internationale Brigades, steun van nazi-Duitsland en Italië voor de nationalisten, het non-interventiebeleid van Groot-Brittannië en Frankrijk, de rol van de Sovjet-Unie…). Het boek is erg gedetailleerd en volledig. Een uitstekend werk over de wrede burgeroorlog.

Fons Mariën, 09/07/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.