In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

De ondertitel van De Schepper van Don Quichote van Peter van der Molen luidt: De wereld van Miquel de Cervantes. Het gaat hier dus om een biografische schets van Cervantes en zijn tijd (het Spanje van midden 16de eeuw tot zijn dood in 1616). Het leven van Cervantes leest als een avonturenroman: hij nam deel aan de zeeslag van Lepanto, was vijf jaar een gevangen slaaf in Algiers, hij had vaak tegenspoed in financieel opzicht, verbleef enkele malen in de gevangenis, maar kende uiteindelijk enig succes met zijn Don Quichote. Dit boek brengt een boeiend verhaal maar wordt ontsierd door kromme zinnen, taal- en spelfouten (inclusief enkele dt-fouten) en talrijke slordigheden (zo schrijft hij soms Miquel en soms Miguel). Een eindredacteur is hier niet aan te pas gekomen. Gelukkig heb ik dit boekje gekocht voor een klein bedrag in De Slegte.

Fons Mariën, 04/03/2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.