In de laatste aflevering van de reeks Waar is de tijd ? (29-12-1980) werd gehandeld over de kermisviering van 1980 tot nu. Tegen een achtergrond van molens, schietkramen en bokstenten vertelden een stel oudere mensen hoe plezierig het er destijds wel aan toeging op de foor.

Zij waren unaniem om te verklaren (en te betreuren) dat dit alles teloor was gegaan door de opkomst van de televisie. En door de betaalde vakantie. In die verklaringen zat ongetwijfeld een dosis van waarheid. De TV heeft echter niet alleen de kermissen gedood. Zij heeft ook het familieleven grondig veranderd. En zij heeft de vergaderingsrooster van heel wat verenigingen duchtig door mekaar gehaald. Een weg terug zit er helaas niet meer in. Wij kunnen dan ook enkel hopen dat de buis de vrije tijd van de mensen zo zinnig mogelijk vult, dat zij geen afstompingsapparaat wordt. Bij het begin van een nieuw TV-jaar spreken wij met nog meer nadruk dan voorheen deze verzuchting uit. (Lode De Pooter)

Volgende week op de beeldbuis (januari 1981)

In « Boeket », het maandelijks boekenmagazine zijn op zaterdag 20 januari volgende auteurs te gast : Alfons Van Impe, Liva Willems, Charles B. Timmer en Guillaume Michiels. Op zondag 21 januari is « Mezza Musica », het programma met licht-klassieke muziek, gewijd aan werk van Zeller, Ziehrer en Millöcker. Aria’s van deze componisten worden gezongen door de tenor Alois Aichhorn, de bas François Van Eetvelt en de sopraan Eva Maria Barta. In « Ommekaar » wordt er op maandag 22 januari gevraagd naar vrijwilligers voor hulp aan visueel gehandicapten. « Concertissimo » brengt laat op de avond van dinsdag 23 januari uittreksels van “De toverfluit” van Mozart en van « Karnaval der dieren » van Saint-Saëns.

62 ivonne lex

In het TV-spel « Het fenomeen » van M.L. Doudart de la Grée wordt op woensdag 24 januari aandacht besteed aan de Hollandse schilderijenvervalser Han van Meegeren en meer speciaal aan het proces dat tegen hem gevoerd werd in verband met zijn al of niet vermeende contacten met de nazi’s. Op donderdag 25 januari is Roy Clark de « echte » gast in de poppenshow van de Muppets. Voor vrijdag 26 januari tenslotte vermelden wij de start van de praatshow « Signalement » Acteur Jan Decleir is de eerste man die daarin belicht wordt door een grafoloog, een astroloog en een psycholoog. De presentatie van deze nieuwe reeks (hopelijk loopt zij langer dan Noord-Zuid) is in handen van Ivonne Lex (foto). Voor de regie zorgt Willy Vanduren. (Ronny De Schepper)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.