Vreselijk nieuws vijf jaar geleden in mijn mailbox: mijn aloude Nederlandse vriend/popmuziekkenner Bert Bossink is op tweede kerstdag aan een hartaanval overleden. Alhoewel ik Bert al ken sedert midden de jaren zeventig (Piet Muys heeft mij met hem in contact gebracht) hebben wij elkaar nooit in levende lijve ontmoet. Ergens in de jaren negentig zou Bert me eens in Gent komen opzoeken, maar op het laatste moment kwam er iets tussen en zo zullen we uiteindelijk elkaar dus nooit ontmoeten. Ik heb wel een aantal jaren meegewerkt aan het blad van Bert “The fabulous sounds of the sixties” en toen dit blad van naam veranderde, heb ik er een stukje aan gewijd in De Rode Vaan.

The sounds of the sixties
Hé, zullen de « kenners » zeggen, waar zijn de « fabulous » naartoe? Wel, er is ruzie in het huishouden geweest en de twee partijen betwisten elkaar het eigendomsrecht van dit « informatieblad voor de liefhebbers van de muziek van de jaren 50 en 60 ». Wijzelf ontvingen dit eerste nieuwe nummer van de stichter van het blad, Bert Bossink (alhoewel het de vermelding « 12e jaargang nr 73 » draagt), en — zonder ons met de interne keuken te willen bemoeien — wij zijn er niet ongelukkig om. Integendeel, deze pure « sound » is professioneler gemaakt en aantrekkelijker gepresenteerd dan de vroegere « fabulous sounds ». Vooral de John Mayall story gaat toch een eind verder dan we van dit soort nostalgische bladen gewend zijn. Wat anderzijds dan weer niet wil zeggen dat de « freaks » hun gading niet zouden vinden. Zo is de « stamboom » van de Mayall-adepten gewoonweg adembenemend. Dat wordt ook nog eens overgedaan voor de Nederlandse groep After Tea, maar het spreekt vanzelf dat de doorsnee Vlaming daarin minder is geïnteresseerd. Tussen haakjes: gezien de recente wijzigingen van de posttarieven in Nederland, die in dezelfde lijn liggen als die in België, wordt het versturen van dit soort bladen wel erg duur. Om dit nummer plus het volgende dus te ontvangen wordt men verzocht 250 fr te storten op girorekening 1611615 van Bert Bossink, The Sound of the Sixties, postbus 111, N-5280 AC Boxtel. Wie ook nog de twee andere nummers wil die dit jaar nog zullen verschijnen, stort 500 fr. Wijzen we tot slot nog op een paar interessante bijdragen over « witte » Beatles- en dito Elvis-opnamen en natuurlijk tal van concert- en platenbesprekingen, waarbij zelfs de CD’s nu niet meer weg te denken zijn. (R.D.S. in De Rode Vaan nr.33 van 1988)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.