65 jaar geleden, dus volop tijdens de opkomst van de rock’n’roll heeft paus Pius XII een encycliek gewijd aan de rol van de muziek. Dat vond ik natuurlijk bijzonder interessant, maar helaas, hij heeft het enkel over de muziek in de kerk (de titel van de encycliek is Musicae Sacrae). En alhoewel de encycliek wel degelijk zijn belang heeft gehad (ik heb het zelfs bij leven en welzijn nog meegemaakt dat bisschop Van Peteghem bepaalde muziek verbood die in het kader van het Festival van Vlaanderen in de Sint-Baafskathedraal zou worden gespeeld), gaat het dus helaas niet over rock’n’roll.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.