Mijn Nederlandse correspondent Theo Buiting heeft in deze corona-tijden weer een verhaaltje klaar. De titel luidt deze keer:  “Een modern sprookje: Drie Koningen in lockdown”.

Ja, met die drie koningen dat is natuurlijk een heel verhaal. Hoe die wegstoven in de woestijn! Het was nog in de randen van de nacht en slechts één enkele ster flonkerde nog heel helder aan het zwerk.

Het zou zomaar kunnen dat ze op weg gingen naar een nieuwe Messias. De wonderen zijn immers de wereld nog niet uit. En getuige zijn van zo’n openbaring kan je toch maar eens in je leven overkomen. Daarom hebben we, kleindochter Pip en ik, fluks onze kamelen opgezadeld en zijn we de stofwolk achterna gesneld. Nou ja gesneld is teveel gezegd want met dat kleine kamelenkalfje op sleeptouw wou het niet echt vlotten. Maar dan die eenzame ster, dat moest toch zeker een teken zijn. Voor hen in die steeds kleiner wordende stofwolk, maar zo voelde het zeker ook voor ons.

Gedreven door een onzichtbare hand drongen we steeds verder door in die onmetelijke woestenij.
Edoch, met het oplossen van de dageraad werd ook ons leidend licht steeds zwakker. Tot het nog verder verflauwde en zelfs helemaal verdween. Een licht gevoel van onrust en onbehagen begon ons in de greep te krijgen. Maar zie aan de einder ontwaarden we enige contouren. Zou het een luchtspiegeling zijn, de in kringen van woestijnreizigers zo gevreesde fata morgana?
Al naderbij komende, konden we onze ogen niet geloven. Het waren de vermeende drie koningen: ze zaten daar in lockdown!

Ook zij waren van hun apropos, zeg maar de goede weg, geraakt. De zogeheten ster van Bethlehem was ook voor hen uitgedoofd. Even zaten ze in zak en as. Totdat een van hun discipelen, naar verluidt ene Mohamed Ali Bé, (of was het misschien toch een in hun nabijheid verkerende dolende herder, God weet), op het lumineuze idee kwam om een iPhone uit zijn wijde gewaden tevoorschijn te toveren. “Eureka” riep hij verrukt, maar dan wel in het Arabisch natuurlijk. “Google Maps zal ons niet in de steek laten. Bethlehem is die kant op, 78,2 kilometer rechtdoor en dan linksaf” !!!

Ons adviseerden ze om op onze schreden terug te keren naar Wadi Rum Bone. Bij B hoefslag volgen zeiden ze er nog bij. We kregen ook nog zo’n leren drinkzak met kamelenmelk mee voor onderweg. We moesten wel opschieten want het spoor kon volgens hen zomaar verwaaien. En wij hadden onze smartphones inderhaast thuis gelaten en zonder Google Maps zit je dan zo met de gebakken peren.
Afijn we zijn nog goed en voor donker terug geraakt. En die drie koningen is het ook nog wel gelukt om op tijd ter plekke te arriveren. Bij ons thuis in Baarlo hebben we ze, in vol ornaat – gekerstend en wel – devoot naast de kribbe in de kerststal zien zitten. Als versteend, dat wel, maar alla.

Bij deze alle goeds voor het nieuwe jaar. En mocht je tussentijds even de weg kwijt zijn, vertrouw dan op je goede gesternte of desnoods op Google Maps.

Zalig Nieuwjaar

Theo Buiting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.