In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

Philip Kerr is een Britse thrillerschrijver. Zijn boeken met als hoofdpersoon politieman Bernie Gunther spelen zich af in Duitsland tijdens de WO II. In “De man zonder adem” werkt Gunther in 1943 voor het Bureau Oorlogsmisdaden en wordt hij uitgestuurd om nabij Smolensk (in de Sovjet-Unie) het massagraf van Poolse officieren te onderzoeken. Bedoeling is te bewijzen dat deze oorlogsmisdaad gepleegd is door de Sovjets om dit voor propagandadoeleinden te gebruiken. Tegen deze historische achtergrond vinden er nog moorden plaats en Gunther moet al zijn speurtalent inzetten om alles op te lossen… Dit boek is net als de andere van Kerr heel grondig gedocumenteerd. Voor een groot deel gaat het om echte mensen en feiten, een achtergrond waartegen dan een spannend fictief verhaal wordt geplaatst. Een puike combinatie van misdaadroman en historische roman. Uitstekende literatuur!

Fons Mariën, 23/08/2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.