In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

Ik las het jongste boek van Ian McEwan in het Engels: The Children Act. Het boek, handelt over Fiona, een rechter in jeugdrecht die zich moet uitspreken in een zaak van een jongen (net geen 18) die leukemie heeft maar een levensreddende bloedtransfusie weigert omdat hij (net als zijn ouders) getuige van Jehova is en zijn geloof hem dat verbiedt.

Tegelijk heeft Fiona (die zestig is) af te rekenen met een huwelijkscrisis omdat haar man een jonge maîtresse heeft.

Een boeiende thematiek die zoals altijd bij McEwan heel psychologisch correct behandeld wordt.

Fons Mariën, 29/03/2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.